MENU
logo
icon-search
Forside/Hus & have/Varmepumper/Alle varmepumper

Varmepumper

Hvordan fungere en varmepumpe? Det er simpelt, den bruger varmen fra luften, jorden eller grundvandet og omdanner den til varmeenergi, som så bruges i hjemmet. Med en varmepumpe kan du sparer penge og samtidig bruger du grøn energi til at opvarme dit hjem. Da varmepumper ha...

Varmepumper

Hvordan fungere en varmepumpe? Det er simpelt, den bruger varmen fra luften, jorden eller grundvandet og omdanner den til varmeenergi, som så bruges i hjemmet. Med en varmepumpe kan du sparer penge og samtidig bruger du grøn energi til at opvarme dit hjem. Da varmepumper har en lavere månedlig udgift end mange andre varmeløsninger, er der en økonomisk fordel. Derudover kan din boligs energimærkning forbedres en del ved brug af varmepumper, og kan derved øge boligens salgs- og vurderingspis. En varmepumpe kræver også et minimum af service, da man eks. ikke skal fylde træpiller i et fyr, rense kedel eller have renset skorsten af en skorstensfejer, da den ikke har nogen skorsten. Varmepumpen udleder heller ikke CO2 eller partikelskadestoffer. Så derfor er du god ved dig selv, pengepungen og miljøet, når du vælger en varmepumpe. Luft- luft varmepumpen bruger varmen i luften udefra, og kan nemt varme sommer-, kolonihave- og helårshuse. Varmepumpen består hovedsageligt af to dele, en ude del og en inde del. Udedelen er monteret udenfor, og komprimerer varmen i kølervæsken, for så at frigive varmen i rummet hvor inde delen er monteret.

Bosch varmepumper

Behagelig og miljøvenlig varme 365 dage om året. Bosch varmepumper er en af de mest besparende og lydsvage varmepumper på markedet og så effektivt at der altid vel være en behagelig varme hjemmet – året rundt.

Bosch luft til vand varmpumpe

Som i sikkert ved er luft til vand varmepumper en miljørigtig varmeløsning. Derudover giver en luft til vand varmepumpe en lav varmeregning. Hvad er en luft til vand varmepumpe og hvad kan den?  Kort fortalt fungere en luft til vand varmepumpe sådan, at du har en ude- og en inde del. Udedelen placeres på ydersiden af boligen og optager varmen. Inde delen sættes ofte i et bryggers eller lignede rum og cirkulere varmen rundet i dit radiator- /gulvvarmesystem. Får du en inder del med indbygget varmtvandsbeholder, kan varmen i luften udnyttes helt ned til ca. minus 20 grader. Er der mindre en minus 20 grader slår el-legemet til, så der altid er varmt vand og varme i huset. Derfor behøver i ikke være bange for, at varmeanlægget vil gå ud, når det er koldt, det giver komfort og tryghed til hele familien.

Bosch luft til luft varmpumpe

Luft til luft varmepumper er til dig, der gerne vil have komfortabel, billig og miljørigtig opvarmning i dit hjem. Økonomisk varmeløsning? så er luft til luft varmepumpe en investering, som hurtig er rentabel. Luft til luft varmepumpen er en simpel installation, og en simpel varme i din bolig. Luft til luft varmepumpen er lige så enkel, som den er miljøvenlig. Dette skyldtes den bruger luften udenfor som energikilde til at levere varme i din bolig. Derfor renser disse varmepumper også luften indenfor, dette er godt for indeklimaet. En luft til luft-varmepumpe er en effektiv og praktisk opvarmningsløsning, uanset om det gælder opvarmning af helårsboligen, sommerhuset, garagen eller værkstedet. Luft til luft varmpumpen er nem og enkel at montere, den kan installeres på en enkelt dag, herefter kræver den en minimal vedligeholdelse. Det eneste pumpen kræver, inden installering er en stikkontakt.

Bosch jordvarmepumpe

Vælger i en jordvarmepumpe, vælger i en varmløsning, der er god for både miljøet og økonomien. Ved brug af jordvarmepumpe reduceres CO2- og partikeludledningen med op til 95 %. Dette skyldtes energien kommer fra sol og vind, dette er der ikke mangel på. Bosch jordvarmepumper er enormt effektive og besparende. Jordvarmepumpen er den mest energieffektive af alle varmepumpemodeller. Dette fordi en jordvarmepumpe optager energien fra solens stråler, som lagres i jorden som varme. Selv om der er overskyet og ikke solskin. Jordvarmepumpen leveres nemlig varme til dine radiatorer og varmt vand til dit bad 365 dage og året. Det er grøn energi som er godt for både dig og miljøet.

Vaillant varmepumper

Vaillant varmepumper er ikke kun et effektivt og bæredygtigt varmesystem, men også et miljøvenligt alternativ til den fossile energi. Dette er endnu et godt argument, som taler for varmepumpe – du kan få tilskud fra staten når du skifter til en varmepumpe. Varmepumpen bruger energi fra luften, jorden eller grundvandet og omdanner til varme energi. Så står du og skal udskifte dit oliefyr eller gasfyr, kan du med store fordele vælge en luft til vand varmepumpe, specielt hvis ikke i ønsker at får have gravet op, eller den ikke er stor nok til et jordvarmeanlæg. Du kan spare op mod halvdelen af din varmeudgift. En luft til vand varmepumpe kan som et jordvarmeanlæg bruges både til opvarmning og varmt brugsvand.

Opvarmning med Vaillant varmepumpe

Når varmepumpen benyttes til opvarmning, er det på samme måde som et køleskab. Køleskabet udvinder varme indefra og leder den ud, mens en varmepumpe udvinder varmeenergi fra miljøet, omdanner den til varmeenergi og overføre den til brug ved opvarmning i boligen. Dette gør den ved at absorbere varmen fra miljøet i et rørsystem, hvor temperaturen er lavere end den udvendige kølemiddels fremløbstemperatur. Varmen fra omgivelserne bruges til at fordampe kølemidlet. Denne damp komprimeres i en såkaldt kompressor i varmepumpen. Det øger temperaturen yderligere, indtil varmen fra dampen til sidst overføres til varmekredsløbet i boligen.

Køling med Vaillant varmepumpe

En varmepumpe kan også anvendes som airconditionanlæg og dermed nedkøle boligen. Dette kan gøres på 2 forskellige måder afhængigt af hvilken type varme pumpe i har. Køling med et gulvvarmesystem: Ideelt set fungerer varmepumpen med et panelvarmesystem, dvs. gul- eller vægvarme, da et sådant system typisk findes i nye bygninger. Værelser kan nedkøles med cirka 3 grader via dette system, så der kommer en behagelig temperatur. Køling med fancoils: I varmesystemer med radiatorer kan der køles med fancoils, som eks. monteres under loftet eller i soveværelset. På den måde er det muligt at opnå selv med lave temperaturer i forhold til et airconditionsystem.  De kan kombineres med både gulvvarme og radiatorer.

Varmt vand med Vaillant varmepumpe

Et varmesystem med varmpumpe anvendes sammen med en varmtvandsbeholder. Vaillant tilbyder separate opbevaringsløsninger, som sikrer den højeste grad af komfort i relation til varmt vand. De tilbyder også komplette løsninger, hvor varmtvandsbeholdere allerede er integreret i varmepumpesystemet.

Energi fra luften. Brug af energi fra luften med en varmepumpe er den billigste af de to muligheder. Det skal ikke bruges en godkendelse, og der skal ikke graves. Selv om udetemperaturen er så lav som -25 grader, kan varmepumpen stadig producere varme til opvarmning af boligen. Her er reglen: jo højere udetemperatur jo mere effektivt fungere varmepumpen.

Energi fra jorden. Jordens øverste lag opvarmes af solen, som gør temperaturen på omkring 10 grader helt ned til 10-15 meter under jordens overflade også om vinteren. Ved hjælp af dybdeboring eller overfladekollektor udnyttes varmen fra jorden til at varme boligen op. Denne form for varmepumpe involverer dybdeboring i jorden eller ved at installere et rørledningssystem, der er omtrent dobbelt så stort som boligarealet.

Tilbehør til varmepumper

Hos os finder du et stort udvalg indenfor varmepumper, du finder jordvarme, luft til vand og luft til luft. Udover de forskellige varmepumper, har vi et bredt udvalg af tilbehør, diverse fittings med mere til installation og vedligeholdelse af varmepumper. Til jordvarme har vi IPA sprit Bio, 96% 20ltr. UN 1987 Ethanol, 3, PG II, (D/E). som er en alkoholbaseret kølervæske, tilsat demineraliseret vand er det et effektivt frostmiddel til jordvarmeanlæg. Jordvarme slanger i forskellige længder. Installationskanaler til kølerør, længde 2 m. materiale: Robust PVC, stød tæt og selvslukkende. Vægkonsol og stativ med justerbar længde og justerbare vibrationsdæmpende fødder. Konstruktion af korrosionsbeskyttet malet stål. Samles let grundet svejste gavle. Justerbar installationslængde fra 500 mm til 900 mm. Bæreevne op til 240 kg. Montageblokke og fødder til varmepumpe eller aircondition ude del, den hæver ude delen med 200 mm. og har indstøbt aluminiumsskinner for let og enkelt montering med medfølgende bolte. Isolerede kølerør med flange og omløber, arbejdstemperatur fra -40 °C til +120 °C. Meget fleksibel og let at bøje. Varmepumpe styring kan eks. være Climatech CTSmall enhed som du kan styr, med din telefon, fjernstyre din varmepumpe eller aircondition, uanset hvor i verden du befinder dig. Og anskaffer du også Climatech relæ-boksen, vil du desuden kunne tænde og slukke for andet elektrisk udstyr som f.eks. gulvvarme, vandvarmer, lys m.m. Den er nem at monteret, du indsætter SIM-kort, tilslutter strøm og monter CTSmall på væggen. Du kan betjene den med din smartphone. Kontroller din varmepumpe via SMS eller ved hjælp af vores app til Android, iPhone og Win-phone. Du kan
spare penge ved kun at have din varmepumpe tændt, når der faktisk er behov for det. Der er strøm- og temperaturalarm så du undgår frost- og vandskader med de indbyggede alarmfunktioner. CTSmall underretter dig via SMS. Med Climatech relæ-boksen kan du f.eks. tænde og slukke gulvvarmen eller vandvarmeren i dit sommerhus, bruge den som helpdesk-værktøj til server genstart og meget andet. Denne styring passer overalt (L70 x B40 x H20).

Har du spørgsmål til varmepumper, luft til vand, luft til luft eller jordvarme kan du kontakte vores kundeservice, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

E-mærket webshop siden 2016

4.3 af 5.0 stjerner på Trustpilot

Danskejet med over 50.000 kunder