MENU
logo
icon-search
Forside/Hus & have/Varmepumper/Luft til luft

Luft til luft

En luft til luft varmepumpe er meget enkel, og den er meget miljøvenlig. Det er fordi den bruger luften uden for som energikilder, den renser luften for et bedre indeklima, så skal i have udskiftet elvarmen i sommerhuset, den mindre bolig, garagen eller havestuen og gerne v...

Luft til luft varmepumper

En luft til luft varmepumpe er meget enkel, og den er meget miljøvenlig. Det er fordi den bruger luften uden for som energikilder, den renser luften for et bedre indeklima, så skal i have udskiftet elvarmen i sommerhuset, den mindre bolig, garagen eller havestuen og gerne vil vælge et miljø rigtig valg, så skal i have fokus på luft til luft varmepumpen som er et rigtig god valg. Den udnytter ude luften til at opvarme luften der sendes ind i boligen. Den kan i varme perioder også bruges som aircondition, da der frit kan indstilles på temperaturen der sendes ind i boligen. Luft til luft varmepumpen er utrolig nem og installere.

Hvordan virker luft til luft varmepumper

Luft til luft varmepumpen tager varmen fra luften ude og gør den til varm luft inde. Når der bliver minusgrader, kan varmepumpen stadig få varme ud af luften, helt ned til – 20 grader. Varmepumpen består af en ude del og en inde del, udedelen monteres udenfor og komprimere varmen og sender den til inder delen indenfor gennem et rør i væggen. Ved at skifte til en luft til luft varmepumper, renses luften samtidig med den afgiver varme. Udover at varme eller køle bolig, giver luft til luft varmepumpen cirkulation af luften i boligen, da luften kommer gennem en ventilator. Dette gør at dårlig lugt og fugt ikke opstår, hvis sommerhuset står ubrugt i længere perioder. Den har også et støvfilter som renser luften for et bedre indeklima, som er supergod, hvis du eks. har astma eller pollen/støvallergi, da den varme luft der kommer ind i boligen, er renset. Luft til Luft varmepumpen kan styres manuelt, eller man kan få en app på sin mobiltelefon eller tablet, og derigennem styre opvarmning eller nedkøling af boligen.

Hvorfor vælge en luft til luft varmepumpe

Hvorfor denne løsning? En luft til luft varmepumpe bruger en del mindre energi, selvom den bruger el, det er ofte omkring en tredjedel af hvad mange andre opvarmningsmuligheder bruger. Bor du i en mindre bolig eller i et sommerhus, som du bruger året rundt, er en luft til luft varmepumpe den helt rigtig løsning. Skal den varme eks. en garage eller havestue op, får du hurtig et dejlig varmt rum, hvor luften hurtig bliver tør pga. ventilation med ude luft. Luft til luft varmepumpe har også andre fordele end at den er billigere i drift. Den har også forskellige indstillings muligheder, som eks. forskellige indstillinger, hvor varmen kan skrues højt op for mere varme, hvis dette ønskes på en kold dag eller den kan køle rummet på en varm sommerdag. De nyeste luft til luft varmepumper, kan styres via en app på mobiltelefonen. Ønsker man sommerhuset, opvarmet når man kommer i de kolde vintermåneder, kan man sætte varmepumpen til af varme op, inden man tager hjemmefra, så er der dejlig varmt når man ankommer. Dette er også en god ide, hvis man er ude at rejse, og gerne vil have det varmt når man kommer hjem. Opsætning af luft til luft varmepumpe kræver ikke en aut. håndværker, det må i gerne selv montere. Det kræver montering af inder delen inde i boligen, og udenfor udedelen på et stativ eller væggen, disse forbindes med rør gennem et hul i skal bore i væggen. Ud over dette skal i blot have en stikkontakt i nærheden.

Hvad koster luft til luft varmepumpe

Hvad koster det at få en luft til luft varmepumpe? Luft til luft varmepumpen er en investering. Hvilken en du skal vælge, afhænger af hvor den skal bruges og hvilket boligareal den skal opvarme.  Er det til sommerhuset, helårsboligen eller et supplement til en anden varmekilde. En luft til luft varmepumpe må i gerne selv installere, dette gør den billiger end en luft til vand varmepumpe, som skal installeres af en aut. håndværker. Inde delen sætter du hvor der er mest behov for varme, og udedelen skal sætte på et stativ eller monteres på boligens ydervæg. Der skal bores et hul gennem væggen til rørene der forbinder ude og inde delen. Ønsker man at kunne styre sin luft til luft varmepumpe, kan der investeres i et WiFi modul, der gør du kan styre varmepumpe med din mobiltelefon, tablet eller pc. Dette gør det muligt at tænde eller slukke din luft til luft varmepumpe inden i skal bruge sommerboligen.

Tilbehør til luft til luft varmepumpe

Ønsker man at skjule sin ude del til luft til luft varmepumpe, kan der købes en varmepumpe skjuler som findes i naturtræ eller i sort, dette gør den kan monteres i alle miljøer, uden at skæmme boligen. Der kan købes et WiFi modul, som gør varmepumpen kan styres fra mobiltelefonen, tablet eller pc. Her har i mulighed for at tænde eller slukke for varmen uden at være i boligen. Nogle varmepumper har et sleepmodul. Her kan du indstille, hvornår du vil have det koldt i rummet og hvornår du vil have det varmt. Så er der mulighed for at sænke temperaturen om natten. Hos VVSplaneten.dk finder i også alt i fittings, rør, stativer til montering af udedelen, rør og alt andet i skal bruge for at installere en luft til luft varmepumpe.

Hvis du har brug for inspiration til en anden type varmepumper, så prøv at se under kategorien varmepumper her på VVSPlaneten.dk

Har du spørgsmål til luft til luft varmepumper, kan du kontakte vores kundeservice, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

 

E-mærket webshop siden 2016

4.3 af 5.0 stjerner på Trustpilot

Danskejet med over 50.000 kunder