MENU
logo
icon-search
Forside/Hus & have/Varmepumper/Luft til vand

Luft til vand

​​Skal i have udskiftet jeres olie- eller gasfyr, og det skal være mere energibesparende, skal i have fokus på luft til vand varmepumpe. Luft til vand-varmepumper bruger luftens energi til at opvarme boligens brugs- og centralvarmevand. En af fordelene er, at disse varmepum...

Luft til vand varmepumper

​Skal i have udskiftet jeres olie- eller gasfyr, og det skal være mere energibesparende, skal i have fokus på luft til vand varmepumpe. Luft til vand-varmepumper bruger luftens energi til at opvarme boligens brugs- og centralvarmevand. En af fordelene er, at disse varmepumper er nemme at montere i et hus, hvor der allerede er centralvarme. Ved udskiftning af eksisterende naturgas- olie fyr, bliver det meget billigere og samtidig meget bedre for miljøet.
 

Hvordan virker luft til vand varmepumper?

​Luft til vand vandpumper består af en ude del og en inde del. Ude delen placeres tæt på din bolig og omdanner energien i luften til varme, selv ved minus 20 grader. Dette gør, at det er både en billig og miljørigtig energikilde. Luft til vand er en løsning der bruges hele året, og giver en billig, stabil og effektiv opvarmning af boligen samt varmt brugsvand til både køkken og bad. Udendørs delen er der hvor selve varmepumpen befinder sig. Den er anbragt i et kabinet hvor den er beskyttet med vind og vejr. I varmepumpen sidder ventilatoren, som søger for at trække luften forbi en varmeveksler. Her benyttes den varme der er i udeluften og føres over i en væske. Væsken med varmen sendes til en kompressor, der hæver temperaturen på væsken. Den opvarmede væske sendes til enten boligens centralvarmesystem eller varmtvandsbeholder. Her opvarmer den det vand der er der i forvejen. Vandet bliver derefter sendt rundt i det eksisterende varmesystem til enten radiator eller gulvvarme. Inde delen er i princippet kun et styreanlæg. Her kan du styrer temperaturen på vandet, alt efter ønske. Luft til vand varmepumper kan erstatte et naturgas- eller oliefyr.

Hvorfor vælge luft til vand varmepumper?

Luft til vand varmepumpe, hvorfor denne løsning? En varmepumpe er både bæredygtig og fremtidssikret løsning, hvis du ønsker en ny varmeløsning.  Luft til vand varmepumpe trækker varmen ud fra luften og bruger den til at lave varmt vand og varme til din bolig. Den bruger luften til energi som aldrig slipper op, og er derfor et godt bud på, hvordan vi sikre en grøn energi i fremtiden. Der er mange gode grunde til at skifte til en luft til vand varmepumpe. Det kan være hvis du skal bygge nyt hus, eller renoverer din bolig, men det kan også give mening rent økonomisk at skifte din nuværende varmekilde ud med en luft til vand varmepumpe. Nogle af grundene til at skifte til varmepumpe kan være: du har ældre opvarmningsform som fjernvarme, oliefyr eller elvarme – gerne vil slippe for påfyldning af træpiler eller olie – reducere din varmeudgift – gøre noget godt for miljøet eller gøre din bolig mere værd og dermed nemmere at sælge.

Hvor stor skal min luft til vand varmepumpe være?

Hvor stor din luft til vand varmepumpe skal være, afhænger af flere ting. Det første, man skal tage højde for, er boligens areal, hvor stort er boligarealet der skal opvarmes? Varmepumpens størrelse afhænger også af, hvor godt din bolig er isoleret. Er huset helt nyt eller af nyere dato, godt isoleret og rimeligt tæt, med gulvvarme. Kan du vælge en noget mindre varmepumpe, end hvis du har et ældre og ikke så godt isoleret hus. Ovenstående gør det vil være godt at få boligen at få efter isoleret inden der installeres en varmepumpe. Det kræver som regel en fagmand at få installeret luft til vand varmepumpe.  han kan hjælpe med beregningen af størrelsen på varmepumpen, og placering af luft til vand varmepumpen.
 

Hvad koster luft til vand varmepumpe?

Det kan være en dyr løsning, men er en god investering, hvis man tænker på fordelene ved en varmepumpe. Det er en investering som holder i rigtig mange år, hvis den vedligeholdelse. Prisen kan variere en del, da det har meget at gøre med boligens gulv- eller radiatorsystem, hvor godt boligen er isoleret mm. Firmaet du skal have til at montere din luft til vand varmepumpe, kan hjælpe med råd og vejledning, samt udregning af pris på montering, hvor meget i må forvente at spare i forhold til det varmesystem i har i boligen nu. En luft til vand varmepumpe er en langsigtet og miljøvenlig investering, så derfor er det altid godt at tage en fagmand med på råd, som kan hjælpe jer med spørgsmålet, hvad koster det?

Den energi man bruger til at opvarme sin bolig med, er som regel en dyr løsning, det varierer meget afhængigt af hvilken energikilde man benytter sig af. De energikilder, der typisk har været brugt, er fjernvarme, naturgas, olie eller elvarme. Da det har været de mulighederne, der var at vælge imellem. Dette gør, at flere og flere danskere der vælger at skifte deres eksisterende energiforsyning ud med en luft til vand varmepumpe. Som koster en hel del indre på energibudgettet, og er mere miljøvenligt.

Tilbehør til varmepumper

Hos os finder du et stort udvalg af luft til vand varmepumper. Her finder du også et stor udvalg af tilbehør som beholdere og cirkulationspumper, der får vandet til af cirkuler i varmerørene.  Varmepumpe styring kan eks. være Climatech CTSmall enhed styrer varmepumpen, den kan styres med din mobiltelefon hvor du end er i verden. Får du Climatech relæ-boksen med, kan du f.eks. tænde og slukke gulvvarmen eller vandvarmeren i din bolig Det gør du kan slukke for varmen når du eks. tager på ferie, og tænde igen inden du kommer hjem og der vil så være dejligt varmt.  Dette gør du  sparer når du ikke er hjemme

Hvis du har brug for inspiration til en anden type varmepumper, så prøv at se under kategorien varmepumper her på VVSPlaneten.dk

Har du spørgsmål til luft til vand varmepumper, kan du kontakte vores kundeservice, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.

E-mærket webshop siden 2016

4.3 af 5.0 stjerner på Trustpilot

Danskejet med over 50.000 kunder