MENU
logo
icon-search
cart-icon
icon

296 anmeldelser på

icon
icon

E-mærket webshop siden 2016

icon

Varer sendes fra dansk lager

VI GUIDER

Hvor kan vi spare på vandet?

Bruseren

Har du en bruser uden en sparefunktion, kan der spares mange penge ved skifte til en ny med sparefunktion. Du ikke blot sparer på vandregningen, men det er også godt for miljøet. En sparebruser har ofte den funktion, at der blandes luft i vandet, så det føles som om der kommer mere vand end der reelt gør. En sparebruser kan næsten halvere vandforbruget. En almindelig bruser kan bruge helt ok til 10-20 liter vand i minuttet, hvor en sparebruser som regel kun bruger mellem 6-10 liter vand i minuttet.

Du kan teste din bruser ved at fylde vand i en spand, og tage tid. Når der er gået 1 min, kan du se i den spand hvor mange liter vand du har brugt. Tager du bad i 10 minutter hver dag, under en almindelig bruser, bruger du op til 200 liter vand pr. dag, det svare til ca. 73.000 liter på et år. Med en vandsparer kan du reducere dit forbrug op til 50 %. Det er ikke kun sparbruseren der påvirker vandforbruget. Tiden under bruserne har også stor betydning. Husker du at slukke bruseren, mens du sæber dig ind, vasker hår eller andet hvor vandet ikke behøver at løbe? Dette vil også give store besparelser.

Se vores udvalg af sparebrusere her.

Håndvaskarmaturet

Har du en vandhane, der drypper, kan den bruge op til 15 liter mere pr. dag! Dette kan du spare, ved at reparere eller udskifte den. Det er både fornuftigt for økonomien og miljøet. Der kan evt. udskiftes til en berøringsfri vandhane på badeværelset, hvilket gør, at der ikke løber vand, når du børster tænder eller andet hvor du ”glemmer” at lukke for vandet. 

Grohe EcoJoy etgrebs vandhane til badeværelset, har en flowbegrænser, der max. bruger 5,8 liter i minuttet.

Toilettet

Her er der virkelig mange penge at spare!

Udskifter du dit gamle gulvstående toilet med et nyt vandbesparende, går du sikkert fra 9 liter til 3 liter pr. skyl. Dette giver en besparelse på min. 65 % af toilettets vandforbrug.

Løber dit toilet, bruges der mange penge på vand, der ikke bruges. Er du i tvivl om dit toilet løber, kan du tjekke det ved at sætte et stykke toiletpapir fast i den tørre toiletkumme. Hvis den bliver våd, løber toilettet. Ellers kan det ofte ses ved, at der kommer striber bagest i kummen, eller at vandoverfladen er urolig, når toilettet ikke bruges. Ifølge energistyrelsen bruger et toilet mellem 275 liter og 1.100 liter i døgnet, afhængigt af, hvor meget det løber.